SkyViper E1700 review

Bouwtijd: 30 min

Moeilijkheidsgraad: beginner

 

De voor- en nadelen van de SkyViper E1700 (STEM):

Pro’s (voordelen):

 • Ideaal bouwpakket voor beginners
 • Makkelijk stunts maken via de “stunt knop”
 • Drone is vliegklaar
 • Onderdelen zijn goed gelabeld
 • Duidelijke handleiding
 • Korte bouwtijd
 • Usb lader

 

Con’s (nadelen/verbeterpunten):

 • Soms wat gepriegel
 • Mist achtergrondinformatie over werking van drone
 • Gevoelig voor wind
 • Kleine batterij (grotere versie is beschikbaar)

 

Unboxing & verpakking:

De doos waar de SkyViper in komt, ziet er aantrekkelijk uit en belooft een groot aantal functies. In de doos zit alles keurig verpakt in verschillende compartimenten die er voor zorgen dat niks door elkaar gehaald kan worden.

 

De onderdelen:

De onderdelen zijn van plastic en voelen op het eerst gezicht een beetje slapjes aan. Dit lijkt een nadeel, maar wie wel eens met drones gevlogen heeft, weet dat deze flexabilteit er juist voor zorgt dat de drone minder makkelijk breekt na een harde val. Met behulp van de handleiding kunnen alle onderdelen herkent worden, dit is heel handig voor het latere bouw process. Onderdelen die erg op elkaar lijken zijn ook gelabeld met een letter of een kleur om verwarring echt te voorkomen. Verder is het fijn dat er gebruik gemaakt wordt van schroeven in plaats van klik of lijmverbindingen.

 

Het bouwen:

Het drone pakket kan je op twee manieren bouwen: aan de hand van een handleiding of met behulp van een app die met animaties stapsgewijs het bouwproces laat zien. Wij hebben gekozen voor de ouderwetse handleiding. Met behulp hiervan is het een fluitje van een cent om de drone binnen 30 minuten af te hebben. De stappen zijn duidelijk en niet te ingewikkeld. Het enige nadeel dat wij tegenkwamen is het gepriegel; sommige onderdelen zijn heel klein en soms heb je eigenlijk drie handen nodig om alles in elkaar te zetten. Maar met een beetje vastberadenheid is dit geen probleem. Wat we misten in de handleiding is iets meer achtergrond informatie over de werking van drones.

 

Opladen en vliegen:

Eenmaal klaar, gingen wij natuurlijk meteen vliegen. Dat kon. De drone is na het bouwen namelijk meteen vliegklaar. Afstellen, kalibreren en verbinden is niet nodig. En de batterij hadden we tijdens het bouwen al opgeladen. Die batterij wordt overigens opgeladen met een USB-lader. Wij vinden dat heel handig omdat je de batterij nu praktisch overal kan opladen met behulp van een powerbank. En dat is nodig, want de batterij van de drone gaat niet heel lang mee (slechts 8 min). De handleiding geeft duidelijke instructies over het vliegen met de drone en binnen enkele minuten doe je je eigen stunts. Erg leuk en relatief makkelijk. Wel jammer dat de drone soms last had van de wind. Dat is misschien te verwachten met een kleinere drone zoals deze.

 

Conclusie:

De drone is ideaal voor zowel de beginnende drone-piloot als de beginnende doe-het-zelver. Het is makkelijk in elkaar te zetten, vliegt goed, geeft weinig problemen en veel plezier.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.