Slimme Chinees betaalt niet teveel voor een iPhone

Apple peel iphone ipod
Wat doe je als je graag een iPhone wilt, maar je vindt ’m te duur? Dan bouw je je veel goedkopere iPod Touch gewoon om tot een apparaat waar je ook mee kunt bellen en sms’en! Een 22-jarige programmeur uit Shenzhen, China, wist de aandacht van de technologiewereld op zich te vestigen door een ‘aanvulling’ voor de iPod te ontwikkelen, waarmee je ’m omtovert tot een iPhone.

Of Apple dit nou leuk vindt of niet, slim is het wel. De Chinezen hebben inmiddels uitgebreid laten zien dat ze heel creatief zijn in het omzeilen van dure producten uit het westen. Ze maken hun eigen ‘originele’ merkkleding, bouwen hun eigen ‘écht Beierse’ BMW’s en bouwen dus ook hun eigen iPhones. Helemaal ongelijk kun je ze niet geven. Een iPhone is in Nederland al duur, maar in China onbetaalbaar voor gewone mensen en dus maken ze het maar zelf. Daar kunnen onze Zeeuwen nog wat van leren!

De ‘Apple Peel 520’ noemt hij zijn uitvinding. Het is een soort hoes die je aan kunt sluiten op de iPod met een batterij en een simkaart. De hoes is inmiddels ook in productie en is in China te koop voor slechts 57 dollar.

De Chinees moest ervoor inbreken op de software van Apple en wil alleen bekend worden met zijn internetpseudoniem ‘Maxpy’. Wel vraagt hij terloops aan de redactie van CNN, die hem benaderde voor zijn verhaal, of ze hem met Steve Jobs in contact konden brengen. Hij zag mogelijkheden om zijn handeltje ook buiten China op de markt te brengen.

Mancave is benieuwd naar jouw verhalen, ideeën of ervaringen met het ‘verbeteren’ van standaardproducten. Deel ze met ons en andere mancavers!

1 Comment
  1. […] iPod. Er zijn trouwens slimme Chinezen die van hun iPod een iPhone maken, maar da’s een ander verhaal. Het optionele LCD-scherm is compatibel met ID3-tag. Zo verschijnt de data van je muziek (naam van […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.