Mancave

Random Mancavator (Klik om te verversen)

Speelgoed voor A-team fanaten

wo 9 juni 2010, 3.284 views

Speelgoed voor A-team fanaten

Helikopters, legerjeeps, trucks, GMC’s en een blitse Chevrolet Corvette. De voertuigen van ‘The A-team’ zijn nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie voor veel modelbouwers. Mancave ging op onderzoek in de wereld van dit onvergetelijke speelgoed.

Velen van ons waren ooit Hannibal, BA Baracus of Face. En voor de buitenbeentjes  was er de rol van Murdoch. ‘The A-team’ maakte op de  jongens van de jaren ’80, een onuitwisbare indruk. Het spektakel, de soldatenhumor en die heerlijke ‘old school’ knokpartijen… maar het mooist waren natuurlijk de inventieve bouwsels. ‘I love it when a plan comes together.’

Vintage speelgoed

Er is op het internet van alles te vinden. Allereerst is er natuurlijk het nostalgische vintage speelgoed. Wie goed om zich heen kijkt, stuit op prachtige exemplaren. Soms ongebruikt en in originele verpakking. Neem nou de elektrische treinenset van Tyco uit 1984. De Baldwin RF 16 Sharknose met tankwagon, helikopter en GMC. Het trotse middelpunt van iedere jongenskamer en een absolute musthave voor ware A-teamfanaten.

Bouwverslagen

De echte A-team-man zal liever zelf zijn miniaturen in elkaar zetten. We gingen op zoek naar bouwverslagen. Omdat veel kits het niet al te nauw nemen met de realiteit is er vaak wel wat extra werk te doen. De GMC van AMT/ERTL models (1:25), bijvoorbeeld, bevat chromen onderdelen, terwijl er aan de bus van BA in werkelijkheid toch echt niets glimt of blinkt. Het ontchromen van een aantal onderdelen is dan ook de eerste klus voor de miniatuurbouwer. Ovenreiniger is hiervoor het aangewezen middel.

Tamiya Lunchbox

Mooi is ook het verslag van Robbie TPC. Hij gebruikte de body van een Tamiya Lunchbox als basis voor de Chevy van BA (1:16). De Tamiya Lunchbox kreeg een flinke verbouwing. Robbie verlengde de body, dichtte het dakraam en vergrootte de zijramen. Ook kreeg de wagen een compleet nieuwe neus van triplex plus koplampen, bumpers, etc.

De luie A-team-man

Voor de luie A-team-man is er natuurlijk nog steeds het kant-en-klare speelgoed. Een GMC met ontploffingsgeluiden is altijd leuk en met de Reely RC-helikopters kun je onzettend veel plezier beleven. Het klapstuk van onze zoektocht: de enige echte originele Corvette van Face. De Chevrolet uit 1984 staat te koop op ebay. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op $ 16.100. Een koopje voor zo’n legendarische bak met slechts 19.165 mijl op de teller.

reacties (5)

 1. Sije op 27 januari 2011

  Bedankt voor je tip. Daar staan de poppetjes inderdaad.

  Het busje heb ik zelf al gemaakt. De poppetjes zijn wel duur!

  In strijd met de regels Reageer
 2. Sije op 23 januari 2011

  Wie kan mij helpen, ik wil zo graag B.A. van lego kopen. Of is er iets te koop van het A-team van lego?

  Ik ben een grote lego en A-team fan.

  In strijd met de regels Reageer
  1. Frank (redactie) op 23 januari 2011

   Op Ebaai worden A-team Legofiguren aangeboden, inclusief B.A. en het vette A-teambusje, check http://bit.ly/gZdkBe.
   Dan kun je straks ook zo'n geinige animatie maken als in dit artikel. Wel ff de making of bloggen op Mancave:-)

   In strijd met de regels
 3. Hulk Hogan op 4 augustus 2010

  Voor de echte fans:

  Niet vergeten dat Hulk Hogan ook mee heeft gespeeld in een aantal afleveringen van het A-team!

  http://www.drdoak.com/personal/overclock/mrt.gif

  In strijd met de regels Reageer
 4. ReneNoyo op 4 augustus 2010

  Weisst du, wie die alle heissen? Der alte Bock der heisst Hannibal… Und der grosse Neger der heisst B.A. Barakos… Und dann gibt es noch so einen Vollidiot, das ist Murdoch. Und der vierte der heisst: Gesicht.

  In strijd met de regels Reageer

Reageer

(spelregels)

Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.