Toolflops: benzineblender en vrouwengereedschap

toolflops bezineblender en vrouwengereedschap

Een blender op benzine. Een schroevendraaier voor vrouwen. En dat ene stuk gereedschap dat al het andere overbodig zou maken. In de Week van de Flops hebben we het vandaag over geflopt gereedschap.

Gereedschap is bedoeld om het leven makkelijker te maken. Sommige gereedschappen creëren echter meer problemen dan ze oplossen. Neem nou een blender op benzine. Ideaal om snel een lekkere Margarita te maken op plaatsen waar geen stroom voor handen is.

Waarschijnlijk vraag je je nu af of een blender wel echt gereedschap is. Bekijk dit filmpje en oordeel zelf… een apparaat als dit berg je niet op in het keukenkastje, lijkt ons. Dat krijgt een plaatsje in het schuurtje naast motorzaag, bladblazer en grasmaaier.

Geinig idee hoor, meneer de blendert, maar is het echt zo moeilijk om je eigen buitenstopcontact aan te leggen? En als je naar de camping gaat plug je toch gewoon dat ding van je vrouw in het eerste stroomkastje dat je ziet? Waarom dan toch dit malle ding? De fabrikant heeft hierover nagedacht. De Tailgator is bedoeld voor de sportieve hiker/backpacker. De natuurliefhebber die zijn tijd graag doorbrengt in de ongerepte wildernis. Vandaar de bijpassende back-pack. Het is echter de vraag of verse Margarita’s voor onze Tarzans de eerste prioriteit hebben.

gas powered blender

Wat ons betreft een flop dus. Maar als eigen Mancaveproject toch best leuk. En als je niet zo van afwerken houdt, sluit hem dan gewoon aan op je kettingzaag. Geeft een van oorsprong vrouwelijk gereedschap een toch iets mannelijker uitstraling.

Schroevendraaier voor vrouwen

Gek is dat. Je hoort vrouwen nog al eens zeuren over het feit dat manlief te weinig oog heeft voor stofzuiger, wasmachine en strijkbout. Andersom heb ik nog nooit een man horen klagen dat zijn vrouw nooit eens een schroevendraaier vastpakt. Toch bestaat er speciaal gereedschap dat speciaal is ontworpen voor vrouwen. Je moet er goed naar zoeken en meestal vind je het onder de categorie ‘bizar nieuws’.

De Belgische Chérine Kaynak vond het traditionele ‘mannengereedschap’, maar onhandig en bovendien weinig sexy. Zij ontwierp een hamer met korte steel een schroevendraaier met een wat dikker handvat van zacht materiaal. Volgens Kaynak heeft onderzoek uitgewezen dat vrouwen een hamer het liefst vlak onder de kop vastpakken om zo de spijker ‘erin te duwen.’

gereedschap voor vrouwen

Dit maakt wat ons betreft meteen duidelijk waarom dit een flop is. Vrouwen die spijkers ‘erin willen duwen’ kunnen maar beter helemaal van het gereedschap afblijven.

Een mal voor een huis

Als je het fundament van een huis van beton kunt gieten, dacht Edison (uitvinder van de gloeilamp), waarom niet het hele huis? Hij ontwierp een mal, waarmee hij eenvoudig een groot aantal huizen in massa kon produceren. Edison ging zelfs zo ver door betonnen meubels te gieten. Zo goot hij kasten, stoelen, banken en zelfs piano’s.

Edison-huis

Klein nadeel. Een mal bestond uit 2300 losse onderdelen. Hierdoor werd dit bijzondere gereedschap erg duur. Een te groot risico voor aannemers. Het idee van Edison flopte. De basisprincipes worden echter nog steeds gebruikt bij de bouw van bunkers en flats.

Het ultieme gereedschap

Het ultieme gereedschap is gereedschap dat al het andere gereedschap overbodig maakt.

Zwitsers tuingereedschap

Een setje tuingereedschap dat je kunt opvouwen als een Zwitsers zakmes is zo lachwekkend dat je je niet kunt voorstellen dat iemand dit ooit serieus gemeend heeft.

1 Comment
  1. […] kwamen er interessante uitvindingen (multifunctionele robotblokjes), maar ook totale mislukkingen (Zwitsers tuingereedschap) op de markt. Niets biedt echter zo veel mogelijkheden als de uitvinding van George Yu, een […]

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.