Ultieme subwoofers

subwoofers-groot

Update 27-05-2013: de subwoofers uit dit artikel beuken de ramen uit je auto. Vet! Maar je moet er wel alle kofferruimte voor opofferen. Liever eentje die onder je stoel past? Dan heeft Conrad vandaag een gave subwoofer voor je in de aanbieding. Beukt iets minder maar er past tenminste nog een kratje bier in de auto. Ga je voor het echte werk? Lees dan snel verder.

Daar sta je dan. Voor het verkeerslicht, het dak open. De nieuwe cd van Justice in de speler en maar knikken met het hoofd. Achterin ligt een paar duizend watt aan speakers en subwoofers. De bas pompt, de zon schijnt. Kortom, wat wil je nog meer?

Wat dacht je van een set subwoofers, die de hardcore gabber van de knul in die Golf uit ’92 naast je verplettert! Daarvoor heb je twee dingen nodig: een MTX Jackhammer subwoofer en een cd van Rompeprop. Meer bas kan een mens niet aan.

Om te voelen

Speakers voor in je auto, je kunt niet zonder ze. Of je nou 19 bent of 40-plus. Bovendien bouw je ze zelf in, met een beetje hulp en advies van internet. En het gaat niet eens om de soort muziek die je draait, maar het letterlijke gevoel dat je creëert met de juiste set subwoofers. Bas moet je niet horen, die moet je voelen!

The real deal

De Jackhammer 24 (24 inch breed!) is wat dat betreft misschien wel de ultieme subwoofer. Hij is vierkant, 4.000 watt sterk en 160 kilo schoon aan de haak. Wat dat kost? Een slordige 12.499,95 dollar. Echt iets voor players die graag ruim rijden dus, want met de subwoofers van Jackhammer stouw je de kofferruimte van je Civic in een klap vol. Maar dan heb je wel wat. Check een willekeurige aflevering van Pimp my Ride en je weet wat ik bedoel.

jackhammer24

Wapperende broekspijp

Gelukkig kan je ook zonder de Jackhammer behoorlijk knallen. Check de setup van deze gasten. Zoveel bas dat de microfoon het geluid niet verwerkt krijgt. Let ook op de wapperende broekspijp. Dat is wat we noemen the real deal.

Nog meer basgekte? Met 20.000 watt laat je de ramen trillen van het gebouw waar je naast staat. Nou is dat getal (‘20.000 watts of Rockford Fosgate power’) wellicht wat overdreven, maar met 2400 watt kom je ook een heel eind. Zeg maar dag tegen je trommelvlies. Met zo’n overdaad aan getril is het een wonder dat de ruiten van z’n Cadillac Escalade er nog in zitten. Wil je iets minder risico lopen op ruitschade maar toch knallen, ga dan voor de 500 watt-versie subwoofer van Rockford Fosgate.

Hoe zit het met jouw speakers? Heeft jouw auto net zo’n vette set subwoofers of ben je bezig met een audio make-over van je auto, net als deze gast? Zet het op film en stuur het naar Mancave! En stuur de specs mee. We houden van lijstjes.

5 Comments
 1. Reply
  simon adams 14 maart 2018 at 03:05

  Thank you for sharing this article. very nice and informative and please keep posting the amazing article like this.

 2. Reply
  Frans de Bruijn 30 december 2015 at 18:33

  Deze niet gestudeerde geluidslieden weten niet dat heel lage bastonen pas manifest worden op een afstand van 20 meter vanaf de bron. Dat weten die stouterdjes weer wel die hun raampjes opendraaien met mooi weer binnen de bebouwde kom, het boemboemboem komt…: reflecterend van buiten!!! (Daar hoor je niks van midden in de Flevopolder). Zo komt het ook dat jij uitstekend de versterkte subwoofer waarneemt van buren die in de flat een meter of twintig van je af wonen die zij ter plekke bijna niet waarnemen, alleen de stuiterende verzwakte vertraagde geluiden in hun woonkamer.

 3. […] Wil je zien hoe het wel moet? Check dan het artikel “Ultieme subwoofers“. […]

 4. […] van je vriendin door de mand valt. Beter bevestig je een paar dikke aftermarket-speakers en een ultieme subwoofer op een onopvallende plek onder dat 700 cc-motortje.Veel geschreeuw, weinig wolHeb je je car tuning […]

 5. Reply
  Conrad Electronic 7 september 2012 at 10:23

  De power van een subwoofer: http://youtu.be/_7KYqOJcFt0

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.