De verschillen tussen Oled, Quantum Dot en HDR televisies

Met de komst van online streaming diensten en de populariteit van andere interactieve formats leek de toekomst van televisie niet rooskleurig, maar niets is minder waar. De televisie lijkt ook in de komende jaren niet uit het woonkamer beeld weg te denken. De nieuwe technologische ontwikkelingen zijn ook op het gebied van televisie enorm. De mogelijkheden zijn hierdoor ook op het gebied van televisie kijken groot. De verschillen tussen televisies en de ontwikkelingen zetten we voor je op een rijtje.

Oled TV

Een paar jaar geleden was HD-tv de nieuwste trend, deze is nu alweer ingeruild voor een nieuwe hype: Oled-tv. Deze nieuwe manier van televisie kijken maakt het beeld nog scherper dan je gewend bent. LG begon met deze trend in 2014. In de loop van de jaren hebben ook andere fabrikanten zoals Samsung deze nieuwe soort televisie geproduceerd. De pixels in de tv verlichten zichzelf bij een Oled-tv. Dit zorgt ervoor dat de televisie zuiniger is, dus beter voor het milieu, maar ook duurder.

Quantum dot

Oled-tv is nu populair, maar dit is zeker niet het enige waar te televisie-industrie mee bezig is. De Quantum dot is in 2015 op de markt gebracht, door LG en Samsung. Deze ontwikkeling uit zich niet in een compleet nieuw scherm, maar is simpelweg een uitbreiding. Piepkleine nanokristallen worden geproduceerd en toegevoegd aan een lcd-tv.

HDR

Daarnaast is er nog High Dynamic Range, ook wel HDR genoemd. Dankzij deze techniek kunnen televisies hogere helderheden ondersteunen zonder dat de kleuren erg flets zouden worden. Hierdoor wordt het scherm nog scherper.

Televisiewinkel

Een nieuwe televisie kopen?

Naast deze technologische ontwikkelingen zijn veel televisies tegenwoordig verbonden met het internet. Dit is voor veel televisiekijkers een groot voordeel. Denk aan Netflix, YouTube en andere applicaties die je hierdoor moeiteloos kunt gebruiken op je televisie. Daarnaast is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld je telefoon of laptop op je televisie aan te sluiten. En eerlijk is eerlijk, er gaat niets boven het kijken naar een serie, film of de video’s van je vakantie op het grote scherm. De televisie zal hierom nog lang geen vergane glorie zijn. Dit zijn lang niet alle nieuwe technieken op het gebied van televisie. Met deze verbeteringen is al te zien dat de wereld van televisie nog lang niet klaar is om zich over te geven aan het internet. Misschien toch maar een (nieuwe) televisie kopen?

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.