Voorbereid de winter in met je RC-sneeuwblazer

rc-sneeuwblazer

Het wil nog niet erg vlotten met de winter in Nederland. Vriezen doet het nauwelijks en sneeuw is al helemaal ver te zoeken. Jammer, want wij houden wel van een beetje sneeuwactie. Dat geldt echter niet voor iedereen en dan kan je dus maar beter voorbereid zijn voor het geval er toch nog een koufront deze kant op komt. Met een op afstand bestuurbare sneeuwblazer bijvoorbeeld.

Het is geen toeval dat deze ‘remote control snow blower’ een Amerikaanse uitvinding is. Daar is de winter al een tijd in alle hevigheid losgebarsten en dat zorgt voor veel problemen. Mensen kunnen of willen soms niet eens naar buiten omdat de temperaturen zo laag zijn dat er mogelijk oren, vingers of andere lichaamsdelen die je graag wilt behouden kunnen afvriezen.

Binnen blijven

Toch zal je af en toe naar buiten moeten om naar je werk te gaan of boodschappen te doen. En dan loop je weer tegen het volgende probleem aan: de oprit moet eerst sneeuwvrij worden gemaakt voor je er fatsoenlijk af kan rijden. Gelukkig kan je daarvoor nu gewoon binnen blijven dankzij de vinding van Aaron Makin: deze sneeuwblazer doet zijn werk terwijl jij in je warme huis (of mancave) met een afstandsbediening het ding aanstuurt.

Zelf maken

De snow blower is makkelijk zelf te maken: Aaron Makin begon het project ooit als op afstand bestuurbare grasmaaier, maar kwam er al snel achter dat deze toepassing in de winter toch een stuk beter is. Om het ding te maken bouwde hij simpelweg een stevig frame met zwenkwielen (vergeet geen sneeuwkettingen, anders kan de mate van bestuurbaarheid wel eens tegenvallen), monteerde op de voorkant een sneeuwblazer en op de achterkant een set accu’s. Besturing gaat via een aantal rolstoelmotors die door middel van een controller, transmitter en ontvanger aangestuurd kunnen worden.

Wil je precies weten wat je nodig hebt, wat het kost en hoe je hem in elkaar zet? Aaron wijst ons in een comment op zijn website met gedetailleerde instructies.

sneeuwblazer

Blazen of schuiven?

Leuk idee natuurlijk en het werkt goed, maar wij vragen ons toch af of sneeuw schuiven niet beter is dan sneeuw blazen. Eerder schreven we al over de Roboplow, een RC-sneeuwschuiver met een 50″ schuifblad. Hetzelfde gemak als de uitvinding van Aaron Makin, maar met een totaal andere werking.

Sneeuwbattle

Wat denk jij, welke van de twee zou het gaan winnen in een sneeuwbattle?

Wie wint de sneeuwbattle?

(Bekijk Resultaten)

Laden ... Laden ...
2 Comments
 1. Reply
  Aaron Makin 24 januari 2014 at 04:10

  Who would win the Snow Battle?

  My bets are on the Roboplow!

  Great article!

  See more at rcsb.weebly.com

  • Reply
   Frank (redactie) 24 januari 2014 at 12:20

   A note from the maker, nice. Thanks for the extra info, I've added the link to the article. Keep up the good work!

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.