Word brandweerman… op schaal!

Brandweer

Het geloei van de sirene, het gevaar van reddingswerk, de voldoening die het achteraf geeft… er zijn veel elementen die het vak van brandweerman spannender maken dan veel andere beroepen. Maar eerlijk is eerlijk: niet iedereen is ervoor in de wieg gelegd.

De kans is groot dat je vroeger brandweerman wilde worden. En misschien ben je dat nu ook echt (die kans is echter een stuk kleiner). Voor alle vroegtijdige afhakers hebben we nu een manier gevonden om alsnog hun droom te laten uitkomen. Op schaal welteverstaan.

Op het gebied van modelspoor kun je jezelf flink uitleven als je een beetje creatief bent en graag een brandweerthema wilt creëren. Er zijn verschillende sets beschikbaar die de opwinding van het brandweervak  dichtbij brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een radiografisch bestuurbare brandweerwagen (schaal 1:87), brandweerslangen waar echt water door lijkt te stromen en brandweermannen die bezig zijn met een kettingzaag (met bijpassende geluiden)? Als kers op de taart is er een brandend belastingkantoor met rook- en lichteffecten, want zeg nou zelf, dat is hoe velen zo’n gebouw graag zien. Dat is ook meteen de ultieme mentale test; stuur je de brandweer eropaf of kijk je de andere kant op?

Het beweegt, rookt, maakt geluid en ziet er fantastisch uit!

De onderdelen
Wat heb je nodig voor de ultieme brandweerervaring-op-schaal? We hebben even rondgekeken in de online winkel van onze vrienden van Conrad en hebben de volgende lijst voor je samengesteld:

Heb jij nog aanvullingen of tips? Laat een reactie achter!

3 Comments
 1. Reply
  Frank (redactie) 9 september 2010 at 15:02

  Hoi Sjo,

  Bij onze vrienden van Conrad hebben ze een heel assortiment zwaailichten:
  http://www.conrad.nl/goto/search.php?&insert_

  We zijn benieuwd naar het resultaat!

 2. Reply
  Sjo 9 september 2010 at 13:33

  Zijn er geen losse lichtsetjes die je zo met batterij en al in je eigen auto's kan bouwen? Dan kan je eindelijk zo'n jaren 70 Kojak bak met 1 zwaailamp maken 😀

 3. Reply
  Hulk Hogan 24 augustus 2010 at 15:07

  De grootste modelbaan is te vinden in Hamburg. Daar hebben ze ook een scene met brandweerauto's. Deze komen uit alle hoeken van de modelbaan naar de brand toe rijden..

  http://www.youtube.com/watch?v=5Wd_4BgBAjA&p=

  Leave a reply

  Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.