Word een RC-baas in de sneeuw met rupsbanden

RC-baas in de sneeuw met rupsbanden

Modelbouwers zijn creatieve mensen die van creatieve oplossingen houden. Bijvoorbeeld voor het winterse probleem van sneeuw. Wat kun je daar nou mee doen als je van RC-auto’s houdt, maar niet steeds schade wilt oplopen door slippartijen? Juist, je maakt een stel rupsbanden en je gaat sneeuwracen als een echte baas!

Veelzijdige fun met rupsbanden

Übercool is het: andere mensen gaan naar de sneeuw om te skiën en snowboarden, jij neemt je RC-auto mee om eens flink door dat witte pak heen te rauschen. Net zoals sommige volgroeide auto’s dat doen:

Mocht je trouwens de stap naar RC liever overslaan, dan kun je direct een Hummer met rupsbanden kopen, hoor. Geen probleem. Of je doet een bod op deze Hyundai. Liever een motor in plaats van een auto? Daar kun je ook prima mee door de sneeuw als je hem een beetje getweakt hebt. Sterker nog: zelfs als je in een rolstoel zit, kun je met rupsbanden de hele wereld aan! De Tankchair (toepasselijke naam ook) bewijst dat.

Aan de slag!

Goed, we dwalen af. Want waar het eigenlijk om ging was dit principe toe te passen op RC-auto’s. Natuurlijk ben je niet de eerste die dat wilde doen. Gelukkig maar, want een goed voorbeeld is nooit verkeerd, om het maar even op zijn Cruijffiaans te zeggen. Je kunt met rupsbandkettingen en toebehoren waarschijnlijk een heel eind komen, aangezien je al enige ervaring hebt met het bouwen en tweaken van je collectie. Maar als je toch liever wat inspiratie bij de hand wilt hebben, is MaxxSavage je held. Hij heeft niet voor niets de titel ‘RC Champion’ op het forum van Traxxas… Daar postte hij namelijk een compleet stappenplan om zijn RC-Hummer te voorzien van rupsbanden. Inclusief foto’s en duidelijke beschrijving van elke stap. Kijk, daar kun je iets mee!

Budget-oplossing: fietskettingen en PVC

Mocht je nou een beetje krap bij kas zitten en geen echte rupsbanden kunnen betalen, dan kun je ze ook zelf heel goedkoop maken van fietskettingen en PVC-buis die je op de juiste lengte afsnijdt. Daarvoor vind je hier een compleet stappenplan.

Check ook de rupsbandvoertuigen van badmanbaz op Photobucket:

badmanbaz's Robots album on Photobucket

Laat die sneeuw maar komen

Eigenlijk heb je nu geen excuses meer. Je weet precies hoe je aan de slag moet met rupsbanden. Laat die sneeuw dus maar komen. Jij ragt er wel doorheen met je RC-rupsvoertuig! Trouwens, in Nederland hebben we meer last van modder dan van sneeuw (onze lente en herfst voorzien je hier volop van). Dat komt goed uit, want hier doen de rupsbanden het ook prima op!

1 Comment
  1. Reply
    Brent 17 februari 2018 at 15:25

    I love the upgrade to the Mattracks. I am trying same thing but I have a traxxas stampede with a 12mm hex and the drive shaft bolt is not long enough to go through to otherside of the Mattracks. Also the size inside the Mattracks appears to be around a 9mm hex long that drives the tracks. what did you do to get these tracks to work?

    Leave a reply

    Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.