Zelf een zandstraler maken én spuitcabine – Je gereedschap weer als nieuw!

Wat is een zandstraler?

Zelf een zandstraler maken met spuitcabine heeft een aantal voordelen: je kunt snel en gemakkelijk roest, vuil en verf van oppervlaktes krijgen, zo ziet je gereedschap er weer fris uit. Helaas is het kant-en-klaar kopen van een zandstraler vaak heel erg duur, dus hebben we een goedkope zandstraler voor jullie bedacht. Dit maakt gebruik van een pet flesje en een luchtpistool. Maar als we het vergelijken met een kant en klare zandstraler dan is het helaas wel iets minder goed. Je kunt het zelf eens proberen!

Spuitcabine

Daarnaast maken we in de video ook een eigen spuitcabine, een zandstraler maken alleen is niet voldoende. Een spuitcabine maken is noodzakelijk, want de roest wat je van je gereedschap spuit zit als fijnstof in de lucht en dat is niet fijn om in te ademen. Met behulp van een afgesloten cabine en een HEPA filter, maken we het allemaal iets veiliger om te gebruiken. Toch raden we het zeker aan om buiten te gaan werken met de zandstraler. Én om altijd een stofmasker te dragen. In het boodschappenlijstje hebben we een goede staan.

Benodigdheden

Voor de zandstraler is het volgende nodig:

 1. Een perslucht pistool
 2. Stofmasker
 3. Straalmiddel
 4. En eventueel een kant-en-klaar model zandstraler
 5. Een compressor

En voor de spuitcabine heb je het volgende nodig:

 1. Een grote plastic bak
 2. Twee plastic tuinhandschoenen
 3. Een HEPA filter
 4. Tochtstrip

En die compressor, die had je al toch!? Want hoe kan je anders je t-shirt kanon hebben gebouwd? 😉

3D print voor handschoenen houders

Heb je een 3D printer en wil je de houders voor de handschoenen ook gebruiken? Dan kun je ons ontwerp hier downloaden: https://goo.gl/sb8f2v

Alles in elkaar zetten

In de video zie je hoe we alles in elkaar zetten. De tochtstrip werkte niet helemaal zoals we hadden gehoopt, dus daar moet je zelf even mee opletten.

Wat wil jij zandstralen? Laat het weten in de reacties!

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Stuur mij een email bij nieuwe reacties op deze blogpost. Je kunt je ook inschrijven zonder zelf te reageren.